ÖVRIG INFORMATION

För att era barn ska få den bästa tänkbara veckan hos oss är det viktigt att ni tänker på att skicka med barnen följande saker varje dag:

  • Badkläder

  • Keps eller solhatt samt solkräm

  • Regnkläder

  • Varma kläder för kalla dagar

  • Ombyteskläder och skor

  • Vattenflaska

  • Eventuellt pengar till glassköp; i en plånbok eller liten märkt plastpåse

Ålder
Vi räknar med det året barnet fyller, det vill säga om barnet är 6 år men fyller 7 under hösten räknas det som 7.

 

Midsommarafton
Ordinarie verksamhet pågår till 14.00. Därefter startar Alnäs midsommarfirande. Bussen går hem 15.30. Det är mycket viktigt att ni meddelar berörda ledare om ni hämtar ert barn under dagens gång.

Mat
Barnen får lagad lunch samtliga dagar. Griskött, fisk och nötter serveras ej. Vi rekommenderar dock att ni skickar med någon frukt eller smörgås till eftermiddagen. 
Anmäl allergier i bokningen, annars kan ni maila sommar@kfumalnas.se​ om det inte kom med i bokningen.

Mobiltelefoner etc.
Om barnen har mobiltelefon med sig kommer dessa att låsas in under dagen. Telefon finns att låna kostnadsfritt i receptionen. Även annan elektronik och värdesaker kommer att låsas in under dagen och vi ser helst att dessa lämnas hemma under aktivitetsveckan.

Kiosk
Alnäs kiosk säljer endast glass. Barnen har möjlighet att handla efter lunchen samt efter dagens slut. Skicka inte med barnen mer pengar än nödvändigt. Vi vill heller inte att barnen har med sig godis, chips eller liknande.

Kvarglömda saker
Kläder och annat som glömts kvar under veckan samlas i en behållare innanför dörren i sportstugan (huset med omklädningsrummen). Märk gärna barnens kläder med namn. Kvarglömda saker sparas i två veckor därefter skänks de bort.

Gratisplatser
Med hjälp av välvilliga bidrag från stiftelser och fonder, kan KFUM Uppsala erbjuda gratisplatser för barn i ålder 7-15 år. Antalet platser är begränsat. Ansökan sker skriftligen till KFUM Uppsalas kansli, Svartbäcksgatan 20, 753 32 Uppsala.

Övriga frågor
Ibland skrivs det reportage om verksamheten och då händer det att barnen fotograferas. Om ni inte tillåter detta vill vi att ni tar kontakt med lägerchefen. För mer information eller frågor av alla de slag är ni välkomna att kontakta oss på telefonnummer 018-32 40 06 eller maila sommar@kfumalnas.se.

Kontakta oss
Följ oss

Mälarvägen 14-16,

756 53 Uppsala

KFUM logo